DE WOONSCHEPEN.       VERPLAATSING GEWENSCHT?

Zooals onze lezers weten, is het de bedoeling van het gemeentebestuur om het woonwagenkamp aan den Oudenweg te verplaatsen naar een terrein, verder van de bebouwde kom der stad gelegen.
Daardoor is ook, bij vernieuwing, de aandacht gevestigd op het flottille woonschepen, dat in de Oostsingelgracht bij de Amsterdamsche Poort ligt.
Die herinneringen uit de dagen van den woningnood zijn geen sieraad voor de omgeving. In het algemeen gaan de woonschepen de gebreken van den ouden dag vertoonen. Slechts enkele exemplaren zien er nog behoorlijk uit.
Al is er nu geen nijpend woningtekort meer, de bewoners van de woonschepen blijven rustig op het water wonen. Krotwoningen worden onbewoonbaar verklaard, maar de krotschepen laat men ongemoeid, hoewel die in vele gevallen nog veel ongeschikter ter bewoning zijn.

Thans liggen nog 25 woonschepen In de Oostsingelgracht.
Nu het aanzien der schepen geregeld achteruit gaat, is het niet te verwonderen, dat er over gedacht wordt, om ook de haven voor woonschepen te verplaatsen naar een verder van de stad gelegen water.


Klik terug naar de linklijst