Woonwagens en woonschepen      Vaste verblijfplaats.

Nu reeds geruimen tijd hier ter stede een behoorlijk ingericht woonwagenpark bestaat en binnen afzienbaren tijd ook voor de woonschepen een speciale haven in het noorden der gemeente gereed zal komen, is het ter verzekering van een ordelijken toestand in verband met art. 31 der Wet op Woonwagens en Woonschepen en het bepaalde in de artt. 30 en 145 der Algemeene Politieverordening noodig, dat door den Raad de plaats worde vastgesteld, welke voor woonwagens en woonschepen bij verblijf binnen de gemeente als aangewezen standplaats resp. ligplaats moet worden aangemerkt.

Met het oog daarop stellen B. en W, voor bijgevoegd ontwerp-besluit te bekrachtigen, waarbij in het algemeen voor de woonwagens wordt aangewezen het terrein aan den Oudeweg en voor de woonschepen. zoolang de speciale haven in den Waarderpolder nog niet in orde is: de Oostersingelgracht en het Noorder Buitenspaarne.

In verband met het feit dat zich bijzondere gevallen kunnen voordoen, welke een tijdelijke uitzondering wettigen
- B. en W. denken hierbij b.v. aan wagens of schepen bestemd voor huisvesting van personeel werkzaam bij wegen- of bruggenbouw, een circus e.d. - verdient het echter aanbeveling B. en W. te machtigen voor dergelijke gevallen een andere plaats toe te staan.
Een voorstel daartoe in de Raad werd een week later aangenomen.


U kunt hier weer terug naar de datumlijst